Site icon Siyah Havyar

Havyar ve Balık Yumurtası arasındaki fark nedir ?

Sadece kraliyet ailesine sunulmak üzere olan havyar, dilinizde eriyecek, damak tadınızı okyanusa doğru tuzlu bir yolculuğa çıkaracak enfes bir lüks. Birçok kişi tarafından beğenilen havyar, dünya çapında bulunan en pahalı yiyeceklerden biridir ve kilogram başına 35.000 dolara kadar satmaktadır. 

Havyar, 250 milyon yıldan fazla süredir var olan mersin balığı olarak bilinen türden gelir. Havyarın uzun ve karmaşık geçmişi nedeniyle birçok insan bunun balık yumurtası ile aynı şey olduğunu düşünüyor, ancak durum böyle değil.

Havyar yaşam tarzı konusunda yeniyseniz, biraz araştırma yapmış olabilirsiniz ve havyar ile karaca arasındaki farkı merak ediyor olabilirsiniz. Havyar ve karaca terimlerinin her ikisi de balık yumurtalarına atıfta bulunduğundan, bu yaygın bir sorudur. Bu karışıklığı bir kez ve herkes için ortadan kaldırmak için buradayız. Havyar ve karaca arasındaki farkları keşfedin.

HAVYAR VE BALIK YUMURTASI ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Basitçe söylemek gerekirse, havyar bir tür balık yumurtasıdır, ancak her balık yumurtası türü havyar değildir. Bu ayrım nihayetinde yumurtanın hasat edildiği deniz hayvanının türünde yatmaktadır.

Gerçek havyar olarak kabul edilmek için karaca, mersin balığı veya Acipenseridae ailesinin balıklarından gelmelidir. Döllenmemiş mersin balığı yumurtaları, tuzla sertleşene kadar hala karaca olarak kabul edilir, bu noktada havyar olarak bilinen bir incelik haline gelir.

Birçok restoran, herhangi bir balık yumurtasını (somon yumurtası gibi) ve yumurta alternatiflerini havyar olarak etiketlemeye çalışacaktır, ancak bunun sizi kandırmasına izin vermeyin. Tıpkı gerçek bir kadeh şampanyanın sadece Fransa’nın Champagne bölgesinden gelmesi gibi, gerçek havyar da sadece mersin balığı yumurtasından gelir.

İşte karaca ve havyar arasındaki diğer bazı farklılıklar.

EKLENEN MALZEMELER

Mersin balığını havyar olarak pazarlamak için, raf ömrünü uzatmaya yardımcı olan malossol – “az tuz” anlamına gelen Rusça bir terim olarak bilinen bir tuz işleminden geçmesi gerekir . Alternatif olarak, karaca çeşitli baharat türlerini içerebilir.

COĞRAFİ KONUM

Mersin balığı havyarı neredeyse her zaman Rusya ve İran yakınlarındaki Hazar Denizi ve Karadeniz bölgelerinden gelir. Bu arada, dünyanın çeşitli yerlerinde başka karaca türleri bulunur.

Şimdi bu temel farklılıkları ele aldığımıza göre, balık yumurtası, mersin balığı ve havyarı size her biri hakkında daha net bir fikir vermek için daha ayrıntılı olarak inceleyelim.

BALIK YUMURTASI NEDİR?

Balık yumurtası dişi balık yumurtaları için kullanılan bir terimdir. Alabalık, uskumru, somon ve diğer balıklardan gelebilir. Birçok insan balık yumurtasının sizin için iyi olup olmadığını merak ediyor. Balık yumurtaları, Omega-3 yağ asitleri, D Vitamini ve B12 Vitamini gibi besin zenginliği açısından popülerlik kazanmıştır . Ancak balık yumurtasının kolestrolü yüksektir , bu nedenle tuz alımını izleyenler dikkatli olmalıdır.

Ayrıca birçok lezzetli tarifte yer alan balık yumurtası, diyetlerine havyar benzeri bir şey eklemek isteyenler için uygun fiyatlı bir seçenektir. ABD’de balık yumurtası satıldığında, yumurtanın hasat edildiği balık türlerini doğru bir şekilde tanımlamalıdır.

MERSİN BALIĞI NEDİR?

Mersin balığı, dinozorların dünyayı dolaştığı zamana kadar uzanan bir balıktır. Bu balıklar 1.000 poundun üzerinde büyüme kabiliyeti ile 100 yıla kadar yaşayabilir. 

Mersin balığı, esas olarak aşağıdaki alanlarda bulunan Acipenseridae ailesinden gelir:

27 Tür Mersin balığı türü vardır. 18’i havyar için yumurtanın aşırı hasat edilmesi nedeniyle tehlike altında olarak listelenmiştir. İşte havyar için kullanılan en yaygın mersin balığı türlerinden bazıları:

HAVYAR NEDİR?

Havyar, sadece bir restoranda suşi veya mezenizin üzerinde bulduğunuz karaca değildir. Bu, dünya çapında cennetsel bir muamele ve lüks bir inceliktir. 

Karaca, okyanustaki herhangi bir balıktan gelebilirken, havyar yalnızca mersin balığı yumurtalarından gelir. Havyar hassas bir şekilde tuzlanır ve malossol yöntemi kullanılarak hazırlanır.

IMPERİA HAVYARINDAN KALİTELİ HAVYARI DENEYİN

Balık Yumurtası ve havyar arasındaki farkları öğrenmekten keyif aldığınızı umuyoruz. Kalite ve lezzetteki bu farklılıkları tespit edip edemeyeceğinizi görmek için kendiniz için biraz havyar denemeyi düşünün.

Imperia Caviar ile mükemmel havyarın tadını çıkarmak için bankayı kırmanıza gerek yok. İster zengin bir Royal Osetra ister tereyağlı bir Kaluga Hybrid Reserve arıyor olun, lezzetli havyarımız iştah açıcı bir gurme ikramına olan özleminizi giderebilir.

Okyanus tuzu esintisi ve her lokmadaki ikonik “pop” ile havyarın neden bu kadar lezzetli olduğunu gerçekten anlayacaksınız. Bu eşsiz lezzeti deneyimlemek birinci sınıf bir seçim gerekmektedir.

Exit mobile version